Welke laadpaal past bij mij?

hoe kies je nu de juiste laadpaal voor thuis? Om de beste keuze te maken, zijn er een aantal vragen die je moet beantwoorden.

Elektrisch rijden wordt steeds populairder, en dat is begrijpelijk! Het is niet alleen duurzaam en comfortabel, maar je kunt ook nog eens voordelig thuis je elektrische auto opladen. Maar hoe kies je nu de juiste laadpaal voor thuis? Om de beste keuze te maken, zijn er een aantal vragen die je moet beantwoorden. In dit blog bespreken we de verschillende mogelijkheden voor de ideale thuislaadpaal.

Een laadpaal met of zonder verrekensysteem?

Bij het kiezen van een laadpaal moet je beslissen of je er een wilt met of zonder verrekeningssysteem. Als je privé een elektrische auto hebt en zelf de kosten draagt voor het opladen, volstaat een eenvoudige laadpaal zonder verrekeningssysteem vaak prima. Deze laadpalen zijn doorgaans voordeliger dan die met een verrekeningssysteem en zijn bijvoorbeeld te vinden bij merken zoals Wallbox.

Als je echter zakelijk een elektrische auto hebt en je werkgever de laadkosten vergoedt, is het aan te raden om te kiezen voor een laadpaal met verrekeningssysteem. Met zo'n systeem kun je jouw actuele stroomtarief invoeren en heb je inzicht in het verbruikte vermogen. Hierdoor kan jouw werkgever een overzicht krijgen van de geladen stroom en de bijbehorende kosten. Het merk Alfen staat bekend om zijn laadpalen met geïntegreerd verrekeningssysteem.

Een laadpaal met of zonder loadbalancing?

Een laadpaal kan optioneel worden uitgerust met load balancing, wat ervoor zorgt dat de stroom gelijkmatig wordt verdeeld door jouw woning om overbelasting te voorkomen. Dit is handig op momenten waarop verschillende apparaten tegelijkertijd veel energie verbruiken. Bijvoorbeeld wanneer je warmtepomp veel energie vraagt, zal de laadsnelheid van je auto automatisch worden verminderd. Onze adviseurs kunnen je hierover meer informatie geven tijdens een vrijblijvend adviesgesprek aan huis, zodat je de beste oplossing voor jouw situatie kunt vinden.

Een enkele of dubbele laadpaal?

Als je twee elektrische auto's tegelijk wilt opladen, is een dubbele laadpaal van Alfen de ideale keuze! Deze laadpaal verdeelt het laadvermogen gelijkmatig over beide auto's, waardoor je beide voertuigen snel kunt opladen. Zelfs als je slechts één laadpoort gebruikt, laadt de auto nog steeds twee keer zo snel op als normaal. Met een grote capaciteit kan deze laadpaal beide auto's binnen 8 uur volledig opladen.

Bekijk andere berichten

Praatje maken?

Wij kijken ernaar uit om met u samen te werken aan uw verduurzamingsproject. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat Zonnematch voor u kan betekenen.