Onze producten

Alle door Zonnematch aangeboden producten zijn van hoge kwaliteit. Ze zijn uitgebreid getest, voldoen aan alle gangbare kwaliteitseisen en zijn voorzien van alle benodigde certificaten. Dit betekent minimaal CE en TÜV voor de zonnepanelen en omvormers. 

We werken daarom met een aantal geselecteerde topmerken. Deze bieden in onze ervaring de beste prijs/kwaliteit verhouding. Wij gebruiken daarom onder andere Enphase, Growatt, Longi, Trina, Ja-solar en Suntech..

1. Onze zonnepanelen

Al onze zonnepanelen zijn A-kwaliteit mono kristallijne volledig zwarte zonnepanelen. De meeste mensen vinden deze zonnepanelen mooier omdat ze zwart en egaal zijn en daarom mooi staan. Belangrijk is ook dat deze panelen een beter rendement hebben – ze wekken dus meer stroom op per vierkante meter – dan polykristallijne zonnepanelen. 

Ons assortiment bestaat uit kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen die voldoen aan alle internationale eisen. Wij leveren: Longi, Phono, Trina, Suntech, Ja-solar en AEG. Deze merken zonnepanelen hebben uitstekende garanties en gebruiksgemak in combinatie met optimale prestaties zodat wij u het beste kunt bieden tegen een scherpe prijs.

Over Longi Solar

Longi Solar is wereldleider in de productie van zeer efficiënte monokristallijne zonnecellen en -modules. Longi Solar is tier 1 en richt zich al 18 jaar op mono en is uitgegroeid tot de grootste leverancier op het gebied van zeer efficiënte mono kristallijne zonnecellen en modules. Het bedrijf produceert innovatieve en zeer hoogwaardige mono zonnepanelen en heeft vestigingen in Japan, Europa, Noord-Amerika, India, Maleisië, Australië en Afrika. 

Dus: 

 1. Jarenlange ervaring op het gebied van monokristallijn zonnepanelen en daarmee Nr. 1 wereldwijd. 
 2. Altijd vooruitstrevend met de laatste technologieën en daarmee een trendsetter in technologie.
 3. Betrouwbaar want het Longi produceert eigen cellen waarmee het zich onderscheid van andere zonnepanelen leveranciers

Over Trina Solar

Trina Solar is één van de oudste zonnepanelenfabrikanten voor de residentiële markt en heeft altijd de nieuwste technologieën. Trina Solar heeft het grootste deel van de productieketen in eigen hand en producten worden in alle stadia van het productieproces uitgebreid getest. Naast de gebruikelijke TUV en MCS certificaten hebben Trina Solar zonnepanelen ook test-certificaten voor ammonia, zoutspray, PID en zand. Het bedrijf is Tier 1 en verkoopt zonnepanelen in meer dan 100 landen over de wereld. De zonnepanelen van Trina Solar presteren erg goed – ook op dagen met weinig licht. Daarbij zijn de zwarte panelen een plaatje op donkere daken. Alle Trina zonnepanelen krijgen en eigen serienummer, worden na productie getest en zijn zo gegarandeerd van hoge kwaliteit.

Trina Solar is door dit alles dé keuze voor veel grote spelers in de Europese markt omdat het naast de zekerheid van een sterk bedrijf ook hoge opbrengsten genereert. Door de hoge eisen aan alle componenten leveren de panelen zeer hoge resultaten.

Dus:

 1. Tier 1 leverancier met innovatieve panelen van hoge kwaliteit dat zich vertaalt in
 2. Uitstekende garanties: Minimaal 15 jaar productgarantie en 25 jaar lineaire vermogensgarantie.

Over Phono Solar

Phono Solar Zonnepanelen werd in 2008 opgericht door SUMEC Group Corporation en scoort inmiddels jaar in jaar uit ‘Top performer’ in de DNV-GL (voorheen KEMA) Reliability test. Het bedrijf is in 2014 erkend door Bloomberg BNEF als Tier 1 zonnepanelenfabrikant. 

Dus:

 1. Top performer in DNV-GL reliability test: Al jarenlang scoort Phono als ‘Top performer’. Het is daarmee één van de beste leveranciers voor de residentiële zonnepanelenmarkt.
 2. Hogere schaduw tolerantie: de verbeterde gevoeligheid voor lange golflengtes levert ruim 3% extra energieproductie op.
 3. Op Phono Solar kun je vertrouwen: door het uitvoeren van veel zwaardere kwaliteitstesten in hun eigen testcentrum (gecertificeerd door TÜV SUD) dan de IEC normen voorschrijven staan de panelen garant voor kwaliteit en betrouwbaarheid. 

Over Suntech

Als een van de oudste fabrikanten van zonnepanelen is Suntech koploper als het gaat om technologische ontwikkelingen. Elk zonnepaneel is met de uiterste zorg gefabriceerd om optimaal te kunnen presteren. Met lichtgewicht materiaal dat toch ijzersterk is, kunnen de panelen een belasting aan tot orkaancategorie 5. Met deze state-of-the-art technologie garandeert Suntech duurzame producten van de hoogste kwaliteit. Het bedrijf werkt nauw samen met de New South Wales University in Australië en specialiseert zich al jaren in efficiënte zonne-energie. Ieder paneel wordt met grote zorg geproduceerd, gericht op een zo hoog mogelijke opbrengst.

Het nieuwe half-cell DUO-zonnepaneel van Suntech overtuigt dankzij de uitstekende optiek en bijzonder hoge prestaties op een gering oppervlakte dankzij de innovatieve DUO Technology. Het design op halfformaat-cellen zorgt voor uitstekende prestaties onder alle omstandigheden — ook bij lage stralingsintensiteit en op warme zomerdagen.

Over Ja-Solar

JA Solar is een van de grootste fabrikanten van zonnepanelen ter wereld en neemt als fabrikant van hoogwaardige zonnepanelen de derde plek op de Tier 1 lijst in. Door een sterke innovatieve focus, gezonde financiële situatie, gerenommeerde wereldwijde verkoop- en klantenservicenetwerk wordt JA Solar door autoriteiten in de branche erkend als toonaangevende fabrikant van hoogwaardige PV-producten. 

2. Onze omvormers

Omvormers vormen het hart van uw zonnestroomsysteem omdat ze zonnestroom omzetten naar netstroom. Zonnematch levert  hoogwaardige omvormers voor u thuis van Growatt, Solis  en Enphase.  

Over Growatt omvormers

We hebben gekozen voor een kwalitatieve omvormer van Growatt. Growatt is één van de grootste producenten van omvormers in de wereld. Growatt is de grootste exporteur van omvormers naar landen zoals Australië, Nieuw Zeeland, U.K en in Nederland.

Growatt omvormers behoren tot de meest efficiente omvormers in de wereld. 97 tot 98% van alle zonne-energie uit de zonnepanelen kan door de omvormer worden omgezet in stroom die aan het net wordt geleverd. Deze uitstekende werking van de Growatt omvormers wordt ook bevestigd in de onderzoeken van het Duitse onderzoeksinstituut Photon. Hier krijgt Growatt een A ranking.

De omvormers hebben een zeer hoge efficiency, zijn flexibel en komen zowel qua rendement als prijs zeer voordelig uit. Daarbij behoren deze omvormers tot de categorie met het laagste geluidsniveau.

Op de omvormer zit standaard maar liefst 10 jaar productgarantie. De omvormer is uit te breiden met Wifi of Ethernet zodat de omvormer eenvoudig via internet (PC / smartphone / tablet) te monitoren is. 

  

Over de Micro-omvormers van Enphase

Naast de traditionele centrale omvormers bieden we ook micro-omvormers aan. Elk zonnepaneel krijgt dan zijn eigen omvormer met eigen MPPT-tracker. Dit resulteert in het hoogst mogelijke rendement met een minimale rendementswinst van 5%. Met name in situaties met schaduwval kan het extra rendement in vergelijking met een centrale omvormer hierdoor oplopen met wel 25%. Met de micro-omvormers kunnen verschillende oriëntaties en zonnepanelen onbeperkt door elkaar worden gebruikt en is ook latere systeemuitbreiding onbeperkt. 

We hebben gekozen voor de micro-omvormers van Enphase, de absolute top met standaard 25 jaar garantie op de omvormers het meest betrouwbare systeem.

Voordelen Enphase micro-omvormers:

 1. Meer opbrengst uit ieder zonnepaneel door eigen omvormer per paneel
 2. Verschillende panelen en oriëntatie van panelen door elkaar te plaatsen
 3. Geen zorgen over de werking en opbrengst van uw zonnepanelen, monitoring per paneel
 4. Toekomstbestendig onbeperkt modulair uit te breiden, ook met accu’s
 5. Amerikaans bedrijf, marktleider in micro-omvormers
 6. Gedurende de levensduur van het systeem, geen onkosten (productgarantie standaard 25 jaar!)
 7. Uitvalspercentage wereldwijd <0,2%Kwaliteit en garantie

Alle door Zonnematch aangeboden producten zijn van hoge kwaliteit. Ze zijn uitgebreid getest, voldoen aan alle gangbare kwaliteitseisen en zijn voorzien van alle benodigde certificaten. Dit betekent minimaal CE en TÜV voor de zonnepanelen en omvormers. Aan de lange fabrieksgaranties kunt u zien dat de producten zijn ontworpen om lang mee te gaan.

Productgarantie

Zo is de productgarantie voor de zonnepanelen tenminste 12 jaar en die voor de centrale omvormers (Growatt) 10 jaar en die voor de micro-omvormers (Enphase) maar liefst 25 jaar. 2 jaar garantie op installatiemateriaal en installatiewerk.

Vermogensgarantie

De vermogensgarantie op de zonnepanelen is 25 jaar @ minimaal 80%. Gebreken aan producten worden verholpen onder productgarantie. Indien u onverhoopt te maken krijgt met een garantieclaim, dan kunt u deze in de eerste plaats bij ons indienen, wij zetten deze dan door naar de betreffende fabrikant. In bijzondere gevallen kan het voorkomen dat er bij beperkte beschikbaarheid in overleg een paneel met 5wp minder of een ander fabricaat wordt geleverd, hierbij wordt ten alle tijden gelijke kwaliteit geleverd.
Chat openen
💭 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen we u helpen?